Scholen#crossrun

De scholen #crossrun is onderdeel van één van de AVT Lageveldlopen. De vorige editie was op de 1.500 m kidsrun tijdens de AVT Lageveldloop – herfsteditie op zaterdag 12 oktober 2019.

Bij de scholen#crossrun is het voor kinderen uit groep 5 t/m 8 mogelijk om je als schoolteam op te geven. Een team bestaat uit 3 tot 5 lopers. Alle lopers van het team lopen de 1.500 meter.
Na afloop wordt het schoolklassement opgemaakt, waarbij de beste drie prestaties van elk team meetellen. Er is een wisselbokaal te winnen voor het beste meisjesteam én een wisselbokaal voor het beste jongensteam. Mix-teams dingen mee in de competitie van de jongens.

Wedstrijdverslag scholen#crossrun zaterdag 12 oktober 2019
Tijdens de AVT Lageveldloop op 12 oktober 2019 was er een speciale scholen#crossrun. Kinderen uit groep 5 t/m 8 konden als team meedoen. Alle lopers in een team liepen mee met de 1.500 meter kidsrun.

Tot aan de prijsuitreiking was het erg spannend welke scholen er gewonnen zouden hebben!
Uiteindelijk gingen het jongensteam MOAD FC van CBS Shalom uit Vriezenveen én het meisjesteam De Strijders van CBS Shalom uit Vriezenveen er met de wisselbokalen vandoor.
Het jongens-/mixteam The Eltheto Gang van CBS Eltheto uit Vriezenveen werd 2e en het jongensteam The Runners van CBS Shalom uit Vriezenveen werd 3e. Het meisjesteam VSCO girls van CBS Shalom werd 2e.
Prachtige prestaties! Volledige uitslag scholencross 2019.

Deelnemende scholen 2019:
CBS Eltheto – Vriezenveen
CBS De Regenboog – Vriezenveen
Kluinveenschool – Wierden
Mariaschool – Wierden
De Driesprong – Hoge Hexel
CBS Shalom – Vriezenveen